06 август 2025 г.

Миди с бяло вино и Cremio за готвене

Размер на шрифта
Продукти
20мин.
3порции
Виж видео
2 кг почистени миди
200 мл CREMIO за готвене
400 мл топла вода
200 мл бяло вино
3 стръка пресен лук
50 г масло
20 мл олио
2 глави стар лук
2 скилидки чесън
1 бр. лимон
сол и пипер
копър
магданоз
Нарязва се на ситно старият лук, магданозът, копърът, перата на пресния лук и чесънът. Мидите се почистват. В голяма тенджера се се загряват олио и маслото на умерен огън. Добавя се старият лук да се задуши за 2 мин. След това се задушава и чесъна за 1 мин. Добавя се и пресният лук за 2 мин., а след това виното и сокът от 1 лимон. В готовия сос се изсипват мидите. Налива се 400 мл топла вода. Тенджерата се захлупва и след 5 мин. мидите са готови. Изваждат се с решетъчна лъжица, а в соса се сипва CREMIO за готвене. Поръсва се с ½ от магданоза и ½ от копъра. Овкусява се със сол и черен пипер, готви се 1-2 мин. Мидите се връщат в тенджерата със соса и се раздрусват, за да се разпредели равномерно сосът*. При сервиране се добавя отгоре на всяка порция от останалия магданоз и копър.
* По желание може да сгъстите соса с малко брашно.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L