16 юли 2025 г.

Мус с риба тон

Размер на шрифта
Продукти
20мин.
10порции
Виж видео
3 консерви риба тон
300 мл CREMIO за готвене
5 стръка пресен лук
1 домат
1 лист желатин
магданоз
черен пипер
сол
див лук
1 бр. лимон(по желание)
 
Пресният лук, почистеният от ципата домат и магданоза се нарязват на едро. Изцежда се сокът от 1 лимон. В дълбок съд се изсипва отцедената риба тон от консервите, лукът, магданозът и CREMIO за готвене. Овкусява се със сол и черен пипер. Всичко се пасира. Може да се добави постепенно и сока от 1 лимон.* В студена вода се потапя 1 лист желатин за 5 мин. и като омекне, се разтваря в 10 мл топла вода. Разтвореният желатин също се добавя постепенно с бъркане към сместа с рибата. Прибавят се и доматите. Оставя се да стегне в хладилник за 2 часа. Готовият мус се сервира студен на топки, като се гарнира с филийки от франзела и се аранжира с домат и див лук или маслини по желание.

 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L