05 февруари 2025 г.

Пене със сос от 4 сирена и крем за готвене Cremio

Размер на шрифта
Продукти
25мин.
4порции
400 г пене
300 мл CREMIO за готвене
100 г пармезан
80 г чедър
80 г синьо сирене
80 г топено сирене
100 мл от водата, в която е варена пастата
1 с.л. олио
сол
Паста се сварява, отцежда се и се полива с малко олио, за да не слепва. Отделят се 200 мл от водата, в която е варена пастата.
Пармезанът и чедърът се рендосват, а синьото сирене и топеното сирене се намачкват с вилица. Cremio за готвене се загрява за 1 мин. (не трябва да кипне) и в него се  добавят всички сирена за 2-3 мин., докато се разтопят добре и се смесят в соса. Добавя се отделената водата, в която е варена пастата, разбърква се за 1 мин. и сосът е готов. Отцедената паста се изсипва при соса, разбърква се и се сервира в подходящи чинии. Украсява се с настърган пармезан, чери домати и босилек.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L