400 г пене 300 мл CREMIO за готвене 100 г пармезан 80 г чедър 80 г синьо сирене 80 г топено сирене 100 мл от водата, в която е варена пастата 1 с.л. олио
сол
Паста се сварява, отцежда се и се полива с малко олио, за да не слепва. Отделят се 200 мл от водата, в която е варена пастата.
Пармезанът и чедърът се рендосват, а синьото сирене и топеното сирене се намачкват с вилица. Cremio за готвене се загрява за 1 мин. (не трябва да кипне) и в него се добавят всички сирена за 2-3 мин., докато се разтопят добре и се смесят в соса. Добавя се отделената водата, в която е варена пастата, разбърква се за 1 мин. и сосът е готов. Отцедената паста се изсипва при соса, разбърква се и се сервира в подходящи чинии. Украсява се с настърган пармезан, чери домати и босилек.
Сподели
Още рецепти
Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица и паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
Кремообразен вкус
Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране
Без глутен
Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив