Пиле с гъби и картофи
Продукти
- 600 g пилешко месо
- 2 глави лук
- 400 g гъби
- 4 картофа
- 2 връзки спанак
- 4 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 2 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.ч. Cremio за готвене
- сол
- черен пипер
Месото се нарязва на малки парченца, лукът - на ситно, гъбите - на полумесеци, картофите - на кубчета. Лукът се задушава, прибавя се месото и задушаването продължава 2-3 минути. Добавят се гъбите и картофите. Налива се вода, колкото да ги покрие. Ястието ври, докато картофите и месото станат готови. Прибавя се спанакът, подправките и солта. Налива се виното и се оставя да ври, докато течността остане на половина. Накрая се добавя Cremio за готвене, оставя се на котлона за още 2-3 мин. и се поднася веднага.