25 декември 2024 г.

Пуешко с гъби и готварски крем

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
4порции

4 пуешки пържоли
500 г гъби
400 мл готварски крем Cremio
3 с.л. брашно
4 с.л. краве масло
2 глави лук
сока от 1 лимон
150 мл бяло вино
щипка индийско орехче
черен пипер
сол
 

Посоляваме и поръсваме с черен пипер пържолите, овалваме ги в брашното и ги пържим от двете страни. Изваждаме ги и ги оставяме на топло. Лукът нарязваме на ситно и го запържваме в същата мазнина, добавяме нарязаните на филийки гъби и продължаваме да задушаваме. Разреждаме с бялото вино и лимоновия сок, добавяме готварския крем Cremio и варим соса, докато се сгъсти. Готовият сос подправяме с черен пипер, сол и индийско орехче. Поднасяме пържолите полети със соса и гарнитура по желание.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L