За пица и
паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
4 пуешки пържоли
500 г гъби
400 мл готварски крем Cremio
3 с.л. брашно
4 с.л. краве масло
2 глави лук
сока от 1 лимон
150 мл бяло вино
щипка индийско орехче
черен пипер
сол
Посоляваме и поръсваме с черен пипер пържолите, овалваме ги в брашното и ги пържим от двете страни. Изваждаме ги и ги оставяме на топло. Лукът нарязваме на ситно и го запържваме в същата мазнина, добавяме нарязаните на филийки гъби и продължаваме да задушаваме. Разреждаме с бялото вино и лимоновия сок, добавяме готварския крем Cremio и варим соса, докато се сгъсти. Готовият сос подправяме с черен пипер, сол и индийско орехче. Поднасяме пържолите полети със соса и гарнитура по желание.