Пухкави гофрети

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
  • 3 яйца;
  • 250 г брашно;
  • 250 мл прясно мляко MyDay;
  • 100 г масло;
  • 1 с.л. захар;
  • 1.5 ч.л. бакпулвер;
  • 1/2 ч.л. сол.
Жълтъците и белтъците се отделят. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Отделно се разбиват жълтъците, захарта и прясното мляко. Към тях се прибавят постепенно, при непрекъснато разбъркване, брашното, бакпулвера, солта и маслото.
 
Към полученото меко тесто се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се пече в уред за гофрети до получаване на златиста коричка.
 
За закуска или за десерт пухкавите гофрети с прясно мляко MyDay  са винаги добра идея. Приготвят се лесно и всички вкъщи ги обичат, дори и най-малките. Поднесят се с мед, шоколад, Cremio spray или просто с пресни плодове.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L