Шарлота с ягоди
Продукти
- 400 мл сладкарски крем Cremio
- 20 г желатин
- ампула ванилия
- 300 г кисело мляко MyDay
- 250 г бишкоти
- 500 г пресни ягоди
- 100 мл вода
- 5 с.л. захар
Желатинът се накисва в студена вода. Водата и захарта се загряват в касерола до получаване на сироп, след което се прибавя желатина. Ягодите се почистват, пасират и смесват със сиропа, киселото мляко MyDay и ванилията. Сладкарският крем Cremio се разбива до пухкав крем и се смесва с останалата смес. Бишкотите се нареждат във форма с подвижен борд по цялото дъното и стените, след което се изсипва приготвената ягодова смес. Тортата се охлажда поне 5-6 часа, преди да бъде сервирана. Може да се декорира с пресни боровинки, малини и други плодове.