Шарлота с ягоди

Размер на шрифта
Продукти
20мин.
8порции
  • 400 мл сладкарски крем Cremio
  • 20 г желатин
  • ампула ванилия
  • 300 г кисело мляко MyDay
  • 250 г бишкоти
  • 500 г пресни ягоди
  • 100 мл вода
  • 5 с.л. захар
Желатинът се накисва в студена вода. Водата и захарта се загряват в касерола до получаване на сироп, след което се прибавя желатина. Ягодите се почистват, пасират и смесват със сиропа, киселото мляко MyDay и ванилията. Сладкарският крем Cremio се разбива до пухкав крем и се смесва с останалата смес. Бишкотите се нареждат във форма с подвижен борд по цялото дъното и стените, след което се изсипва приготвената ягодова смес. Тортата се охлажда поне 5-6 часа, преди да бъде сервирана. Може да се декорира с пресни боровинки, малини и други плодове.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L