Шоколадово парфе
Продукти
- 175 g шоколад
- 2 с.л. прясно мляко MyDay
- 4 жълтъка
- 300 ml Cremio за разбиване
- 75 g пудра захар
- 1 ванилия
Шоколадът се смесва с прясното мляко MyDay и се разтопява на водна баня. Бърка се до пълното разтопяване на шоколадовите блокчета и до получаване на еднородна смес. Сместа се оставя да се охлади. В отделен съд се разбиват жълтъците, захарта и ванилията. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад. Cremio за разбиване се разбива с миксер и се добавя към сместа, разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в хладилна камера за няколко часа, докато десертът се втвърди.