Шоколадово парфе

Размер на шрифта
Продукти
20мин.
4порции
  • 175 g шоколад
  • 2 с.л. прясно мляко MyDay
  • 4 жълтъка
  • 300 ml Cremio за разбиване
  • 75 g пудра захар
  • 1 ванилия
Шоколадът се смесва с прясното мляко MyDay и се разтопява на водна баня. Бърка се до пълното разтопяване на шоколадовите блокчета и до получаване на еднородна смес. Сместа се оставя да се охлади. В отделен съд се разбиват жълтъците, захарта и ванилията. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад. Cremio за разбиване се разбива с миксер и се добавя към сместа, разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в хладилна камера за няколко часа, докато десертът се втвърди.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L