30 юли 2025 г.

Сладоледено парфе

Размер на шрифта
Продукти
20мин.
16порции
Виж видео
Продукти за парфето:
400 мл CREMIO за разбиване
5 бр. жълтъци
150 г захар
1 бр. лимон
10 г нес кафе
30 мл коняк
 
Продукти за топинга:
100 мл CREMIO за разбиване
50 г млечен шоколад
Приготвяне на парфето:
В дълбок съд се разбъркват жълтъците, захарта и сокът от 1 лимон. Сладкарският крем CREMIO (400 мл) се разбива с миксер в отделен съд. В края на разбиването на по-бавни обороти се добавя жълтъчената смес и се разбърква. Накрая се прибавят нес кафето и конякът. Готовата смес се изсипва във форма за торта или ринг за печене и се оставя се във фризер за 12 часа.

Приготвяне на топинг:
Сладкарският крем CREMIO (100 мл) се затопля на слаб котлон и в него се добавя шоколад, натрошен на кубчета. Бърка се, докато се разтопи, а след това се оставя да изстине.

Готовото парфе се нарязва и се украсява с получения шоколадов топинг.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L