Продукти за парфето: 400 мл CREMIO за разбиване 5 бр. жълтъци 150 г захар 1 бр. лимон 10 г нес кафе
30 мл коняк
Продукти за топинга: 100 мл CREMIO за разбиване
50 г млечен шоколад
Приготвяне на парфето:
В дълбок съд се разбъркват жълтъците, захарта и сокът от 1 лимон. Сладкарският крем CREMIO (400 мл) се разбива с миксер в отделен съд. В края на разбиването на по-бавни обороти се добавя жълтъчената смес и се разбърква. Накрая се прибавят нес кафето и конякът. Готовата смес се изсипва във форма за торта или ринг за печене и се оставя се във фризер за 12 часа.
Приготвяне на топинг: Сладкарският крем CREMIO (100 мл) се затопля на слаб котлон и в него се добавя шоколад, натрошен на кубчета. Бърка се, докато се разтопи, а след това се оставя да изстине.
Готовото парфе се нарязва и се украсява с получения шоколадов топинг.