Солени макарони на фурна
Продукти
- 300 г макарони;
- 2 бр. яйца;
- 400 мл прясно мляко MyDay;
- 150 г сирене MyDay;
- 150 г кашкавал MyDay;
- 1 с.л. брашно;
- 2 с.л. масло;
- 1 с.л. олио.
Макароните се варят в подсолена вода до готовност и се отцеждат. Маслото и олиото се нагряват в касерола, като се добавя лъжица брашно и сол на вкус. Сместа се бърка до златист цвят на брашното, след което се добавя млякото MyDay. Вари се до леко сгъстяване и се маха от котлона. Яйцата се разбъркват и се прибавят към леко изстиналата вече смес с непрекъснато бъркане.
Макароните се изсипват в тава, поръсват се с натрошено сирене MyDay и се полива сосът (ако е гъст се добавя още малко прясно мляко). Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След 10 минути се прибавя настъргания кашкавал MyDay и се доизпича до зачервяване.