Солени макарони на фурна

Размер на шрифта
Продукти
45мин.
4порции
  • 300 г макарони;
  • 2 бр. яйца;
  • 400 мл прясно мляко MyDay;
  • 150 г сирене MyDay;
  • 150 г кашкавал MyDay;
  • 1 с.л. брашно;
  • 2 с.л. масло;
  • 1 с.л. олио.
Макароните се варят в подсолена вода до готовност и се отцеждат. Маслото и олиото се нагряват в касерола, като се добавя лъжица брашно и сол на вкус. Сместа се бърка до златист цвят на брашното, след което се добавя млякото MyDay. Вари се до леко сгъстяване и се маха от котлона. Яйцата се разбъркват и се прибавят към леко изстиналата вече смес с непрекъснато бъркане.
 
Макароните се изсипват в тава, поръсват се с натрошено сирене MyDay и се полива сосът (ако е гъст се добавя още малко прясно мляко). Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След 10 минути се прибавя настъргания кашкавал  MyDay и се доизпича до зачервяване.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L