Таратор с левурда

Размер на шрифта
Продукти
15мин.
4порции
  • 500 г кисело мляко MyDay;
  • 1 връзка левурда
  • 1 краставица;
  • сок от ½ лимон;
  • зехтин;
  • сол;
  • черен пипер;
Краставицата се бели и пасира, след което се смесва с киселото мляко MyDay, лимоновия сок и се овкусява със сол и черен пипер. Левурдата се наситнява и се прибавя към течната смес, след което се доливат 300 мл. вода. Разбърква се и се охлажда преди сервиране. Може да се поднесе с натрошени орехи.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L