Нарежете омекналото краве масло на кубчета.
Добавете брашното, захарта и солта. Започнете да месите, докато стане на трохи.
Налейте 2 с. л. студена вода и прибавете яйцето. Продължете да месите, оформете тестото на топка и приберете в хладилника за 30 мин.
Разделете тестото в 6 формички за тарталети, като се стараете да оформите борд. С помощта на вилица направете дупки в блатчетата. Поставете ги да се пекат във фурна на 180°C за 20 мин. или докато порозовеят. Готовите татралети оставете настрани, докато изстинат.
Следващата стъпка е приготвянето на пудинга. Следвайте указанията на опаковката за най-добър резултат. Ще са ви необходими 500 мл мляко и 2 с.л. захар. В част от млякото разтворете пудинга.
Останалата част загрейте с 2 с.л. захар, но без да завира. Към затопленото мляко прибавете разтворения пудинг. Бъркайте докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и покрийте пудинга със свежо фолио, за да не образува коричка. Оставете го да се охлади.
Ягодовият пълнеж се приготвя, като измитите ягоди се нарязват на дребни парченца. Заделете няколко ягоди за декорация. Слагат се в малка тенджерка с малко захар и се поставят на котлона. Ягодовото сладко се готви, докато се сгъсти, като в края на готвенето се добавя балсамовия оцет.
Накрая рзбийте с миксер сладкарския крем Cremio и може да започнете сглобяването на ягодовия десерт.
Напълнете тарталетите с охладения пудинг. По средата сложете от ягодовия пълнеж.
Използвайте сладкарски пош за сладкарския крем Cremio, с който да украсите сладкишчетата. Декорирайте с парченца пресни ягоди.
Сподели
Още рецепти
Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица и паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
Кремообразен вкус
Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране
Без глутен
Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив