12 февруари 2025 г.

Тарталети със сладкарски крем и ягоди

Размер на шрифта
Продукти
90мин.
6порции
За кошничките

200 г пълнозърнесто брашно
80 г краве масло 
1 бр. яйцe
2 с.л. студена вода 
1 с.л. захар 
2 щ. сол 

За пудинга

1 малко пакетче, смес пудинг ванилия 
500 мл прясно мляко 
2 с.л. захар 

За ягодовия пълнеж

250 г ягоди 
2 с.л. захар 
1/2 ч.л. балсамов оцет 
200 мл сладкарски крем Cremio
Нарежете омекналото краве масло на кубчета.
Добавете брашното, захарта и солта. Започнете да месите, докато стане на трохи.

Налейте 2 с. л. студена вода и прибавете яйцето. Продължете да месите, оформете тестото на топка и приберете в хладилника за 30 мин.

Разделете тестото в 6 формички за тарталети, като се стараете да оформите борд. С помощта на вилица направете дупки в блатчетата. Поставете ги да се пекат във фурна на 180°C за 20 мин. или докато порозовеят. Готовите татралети оставете настрани, докато изстинат.

Следващата стъпка е приготвянето на пудинга. Следвайте указанията на опаковката за най-добър резултат. Ще са ви необходими 500 мл мляко и 2 с.л. захар. В част от млякото разтворете пудинга.

Останалата част загрейте с 2 с.л. захар, но без да завира. Към затопленото мляко прибавете разтворения пудинг. Бъркайте докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и покрийте пудинга със свежо фолио, за да не образува коричка. Оставете го да се охлади.

Ягодовият пълнеж се приготвя, като измитите ягоди се нарязват на дребни парченца. Заделете няколко ягоди за декорация. Слагат се в малка тенджерка с малко захар и се поставят на котлона. Ягодовото сладко се готви, докато се сгъсти, като в края на готвенето се добавя балсамовия оцет.

Накрая рзбийте с миксер сладкарския крем Cremio и може да започнете сглобяването на ягодовия десерт.
Напълнете тарталетите с охладения пудинг. По средата сложете от ягодовия пълнеж.
Използвайте сладкарски пош за сладкарския крем Cremio, с който да украсите сладкишчетата. Декорирайте с парченца пресни ягоди.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L