21 май 2025 г.

Ягодов чийзкейк

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
16порции
Виж видео
900 г крема сирене
180 г пудра захар
200 г обикновени бисквити
250 г сладко от ягоди
200 г ягоди
200ml CREMIO за разбиване
100 г масло
10 г желатин
Ванилия
 
Бисквитите се натрошават на фини трохи в блендер или кухненски робот.
Маслото се разтопява и се смесва с трохите. В ринг за печене с предварително поставена хартия за печене на дъното се изсипва готовата смес. Притиска се, за да се уплътни добре. Оставя се в хладилник за 1 ч. Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода. В голяма купа се смесва крема сиренето с пудрата захар. В касерола се смесват сладкарски крем CREMIO, разтвореният желатин и ванилия, после леко се загряват и се бърка за 1-2 мин. Получената смес се добавя към крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се хубаво на ръка до пълна хомогенност и се изсипва върху стегналия блат в ринга за печене. Заглажда се и се връща в хладилника за 3 часа. Готовият чийзкейк се изважда от формата и се покрива със сладко от ягоди. Отгоре се аранжира с нарязани парченца пресни ягоди.

 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L