700 г пилешко филе 700 г картофи 1 глава лук 500 мл готварски крем CREMIO 200 г сирене 250 г кашкавал
1 домат
Обелените картофи се нарязват на едро и се сваряват. Лукът се нарязва на ситно, а пилешкото – на кубчета. Сиренето се нарязва на кубчета (или се натрошава), а кашкавалът се рендосва. Пилешкото се запечатва в нагорещен тиган с малко олио за 2-3 мин., после се добавя още малко олио и лукът се запържва до златисто за 4-5 мин. В тавичка се слага месото, сиренето, сварените и отцедени картофи, 1/2 от кашкавала. Овкусява се със сол и черен пипер, залива се с 500 мл готварски крем CREMIO и се покрива с останалата част от настъргания кашкавал. Пече се 15 мин. на 210°C във фурна с включен вентилатор. При сервирането може да се аранжира с домат нарязан на полумесеци.