23 април 2025 г.

Запеканка с пиле и картофи

Размер на шрифта
Продукти
25мин.
6порции
Виж видео
700 г пилешко филе
700 г картофи
1 глава лук
500 мл готварски крем CREMIO
200 г сирене
250 г кашкавал
1 домат
Обелените картофи се нарязват на едро и се сваряват. Лукът се нарязва на ситно, а пилешкото – на кубчета. Сиренето се нарязва на кубчета (или се натрошава), а кашкавалът се рендосва. Пилешкото се запечатва в нагорещен тиган с малко олио за 2-3 мин., после се добавя още малко олио и лукът се запържва до златисто за 4-5 мин. В тавичка се слага месото, сиренето,  сварените и отцедени картофи, 1/2 от кашкавала. Овкусява се със сол и черен пипер, залива се с 500 мл готварски крем CREMIO и се покрива с останалата част от настъргания кашкавал. Пече се 15 мин. на 210°C във фурна с включен вентилатор. При сервирането може да се аранжира с домат нарязан на полумесеци.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L