08 октомври 2025 г.

Запеканка с картофи и бекон

Размер на шрифта
Продукти
60мин.
6порции
Виж видео
1 кг картофи
4 бр. яйца
400 мл готварски крем CREMIO
400 г бекон на ленти
400 г кашкавал
20 г масло
сол
черен пипер
 

Картофите се нарязват на тънки колелца. Кашкавалът се настъргва на едро ренде. В отделен съд се разбиват яйцата и към тях се прибавя готварският крем CREMIO.
В намаслена тавичка се нареждат ред картофи, ред тънки ленти бекон и се се поръсва с част от кашкавала. Върху него следва още един ред картофи, бекон и малко кашкавал. Завършва се с ред картофи и останалото количество кашкавал. Овкусява се с черен пипер и сол. Залива се с яйчената смес и се пече в предварително загрята фурна на 180°C за 40-50 мин.

Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L