Лесен тарт с круши

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
8порции
  • 200 г брашно
  • 3 с.л. сладкарски крем Cremio
  • 2 бр. яйца
  • 3 круши
  • 130 г масло
  • 70 г захар
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. бакпулвер
В тиган 1/3 от захарта се карамелизира с лимоновия сок до получаване на златист цвят. Крушите се обелват и разрязват на половинки като сърцевината се отстранява. Карамелът се излива в тава, предварително намазана с мазнина и постлана с хартия за печене. Крушите се разпределят равномерно с разрезите надолу върху карамела. Маслото се разбива с останалата захар и солта до получаването на пухкава смес. Едно по едно се добавят яйцата и след тях се добавя брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се добавя сладкарски крем Cremio и се разбърква. Полученото гъсто тесто се излива се върху крушите и се заглажда. Пече се 1 час на 180 градуса.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L