250 г микс от горски гъби (може замразен микс) 2 скилидки чесън 1 глава лук 200 г ориз (Арборио или Карнароли) 80 г пармезан 1 с.л. олио 40 мл бяло вино 500 мл CREMIO за готвене
магданоз
сол и черен пипер ½ кубче гъбен / телешки бульон
Нарязват се на ситно чесън, лук и магдоноз. Пармезанът се настъргва. Кубчето бульон се разтваря в 600 мл топла вода. В загрят тиган с олио се запържва лукът до златисто, след това се добавят гъбите и се готвят като се разбъркват постоянно за около 4-5 мин. Може по време на готвенето да се добави още олио. Добавят се ситно нарязаният чесън и оризът, разбъркват се за 1-2 мин. Добавя се виното и разтвореният бульон. Оставя се да къкри в тигана за около 20-25 мин., без да се бърка. Когато оризът поеме соса, може да се разбърка леко и да се овкуси. Добавя се CREMIO за готвене и се разбърква за 1-2 мин. Накрая се прибавя пармезана и се сервира. Поръсва се с магданоз.
Сподели
Още рецепти
Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица и паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
Кремообразен вкус
Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране
Без глутен
Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив