05 март 2025 г.

Ризото с гъби

Размер на шрифта
Продукти
55мин.
4порции
Виж видео
250 г микс от горски гъби (може замразен микс)
2 скилидки чесън
1 глава лук
200 г ориз (Арборио или Карнароли)
80 г пармезан
1 с.л. олио
40 мл бяло вино
500 мл CREMIO за готвене
магданоз
сол и черен пипер
½ кубче гъбен / телешки бульон
 
Нарязват се на ситно чесън, лук и магдоноз. Пармезанът се настъргва. Кубчето бульон се разтваря в 600 мл топла вода. В загрят тиган с олио се запържва лукът до златисто, след това се добавят гъбите и се готвят като се разбъркват постоянно за около 4-5 мин. Може по време на готвенето да се добави още олио. Добавят се ситно нарязаният чесън и оризът,  разбъркват се за 1-2 мин. Добавя се виното и разтвореният бульон. Оставя се да къкри в тигана за около 20-25 мин., без да се бърка. Когато оризът поеме соса, може да се разбърка леко и да се овкуси. Добавя се CREMIO за готвене и се разбърква за 1-2 мин. Накрая се прибавя пармезана и се сервира. Поръсва се с магданоз.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L