Яйцата и захарта се разбиват до пухкав крем, към него се добавя
прясното мляко MyDay, бакпулвера, брашното и се разбърква до получаване на еднородна смес. Пече се в подходящ съд в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин.
Желатинът се разтваря във вода и след набъбване се загрява за няколко секунди, за да се разтопи. След това се смесва със
сладкарския крем Cremio и лимонов сок. Полученият крем се изсипва върху изпечения блат и се оформя с шпатула. Така приготвеното парфе трябва да престои в хладилника 8-12 часа, след което може да бъде декорирано на вкус.
* За по бързи резултати, може да използвате готови блатове;
* За да придадете цвят на парфето, може да използвате сладкарски боички или да добавите плодово пюре към сместа.
Виж нашите идеи и насоки за декорация на сладкиши със сладкарски крем Cremio -
https://www.youtube.com/@myday4899