Класическо парфе

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
За блата:
  • 5 яйца
  • 3 с.л. захар
  • 1 с.л. какао на прах или брашно от рожков
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. прясно мляко MyDay
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
За парфето:
  • 400 г сладкарски крем Cremio
  • 2 с.л. пудра захар или подсладител
  • 1 ванилия
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 желатин
  • 1 с.л. вода
Яйцата и захарта се разбиват до пухкав крем, към него се добавя прясното мляко MyDay, бакпулвера, брашното и се разбърква до получаване на еднородна смес. Пече се в подходящ съд в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин.
Желатинът се разтваря във вода и след набъбване се загрява за няколко секунди, за да се разтопи. След това се смесва със сладкарския крем Cremio и лимонов сок. Полученият крем се изсипва върху изпечения блат и се оформя с шпатула. Така приготвеното парфе трябва да престои в хладилника 8-12 часа, след което може да бъде декорирано на вкус.
* За по бързи резултати, може да използвате готови блатове;
* За да придадете цвят на парфето, може да използвате сладкарски боички или да добавите плодово пюре към сместа. 
Виж нашите идеи и насоки за декорация на сладкиши със сладкарски крем Cremio - https://www.youtube.com/@myday4899 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L