Печени картофи с розмарин
Продукти
- 1 кг картофи
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. розмарин
- зехтин
- сол
- черен пипер
За соса:
- 200 мл Cremio за готвене
- 3 с.л. кисело мляко MyDay
- 2-3 скилидки чесън
- копър
- сол
Картофите се обелват и нарязват на дълги пръчици, след което се поставят върху голяма тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се с наситнения чесън, солта, черния пипер, розмарин и зехтин и се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса. След 15 мин. разбъркайте картофите и печете още 50 мин. до готовност.
Сосът се приготвя като се смесват и разбъркват добре Cremio за готвене с киселото мляко MyDay, солта, наситнения чесън и копъра. Оставя се да се охлади за час в хладилник.