Печени картофи с розмарин

Размер на шрифта
Продукти
60мин.
4порции
  • 1 кг картофи
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. розмарин
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

За соса:
  • 200 мл Cremio за готвене
  • 3 с.л.  кисело мляко MyDay
  • 2-3 скилидки чесън
  • копър
  • сол
Картофите се обелват и нарязват на дълги пръчици, след което се поставят върху голяма тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се с наситнения чесън, солта, черния пипер, розмарин и зехтин и се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса. След 15 мин. разбъркайте картофите и печете още 50 мин. до готовност.
 
Сосът се приготвя като се смесват и разбъркват добре Cremio за готвене с киселото мляко MyDay, солта, наситнения чесън и копъра. Оставя се да се охлади за час в хладилник.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L