13 ноември 2024 г.

Пилешко с броколи на тиган

Размер на шрифта
Продукти
70мин.
4порции
400 г пилешко филе / гърди
350 г броколи
2 с.л. олио
4 с.л. готварски крем Cremio
100 г топено сирене
¼ ч.л. черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.ч. гореща вода
2 с.л. настърган пармезан
Броколите се варят за 15 мин. и се отцеждат от водата. Пилешкото филе се запържва за 5-6 мин. в тиган. Бульонът се разтваря в горещата вода и се изсипва при пилето. Вари се 10-12 мин., после се добавя топеното сирене, готварският крем Cremio и черният пипер. Оставя се на котлона още около 10 мин. до сгъстяване на соса. Добавят се броколито, разбърква се и се слага капак на тигана. Оставя се така за 20 мин. Сервира се поръсено с пармезан.
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L