03 декември 2025 г.

Пуешки пържоли с вино и гъби

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
4порции
Виж видео
800 г пуешки пържоли
500 г гъби
400 мл готварски крем CREMIO
30 мл олио
50 мл бяло вино
1 бр. лимон
1 глава стар лук
черен пипер
сол
Пилешките пържоли се овкусяват със сол и черен пипер 15-20 мин. предварително. Гъбите се нарязват на филийки, а лукът – на ситно. Изцежда се сокът от ½ лимон. В нагорещен тиган с 1 с. л. олио пържолите се запичат по 5-6 мин. от всяка страна. Тиганът може да се покрие с капак, за да се задуши. Месото се изважда от тигана и в същата мазнина се добавя лук за 1 мин., а след това и гъбите – за 2-3 мин. Отново се овкусява се със сол и  черен пипер, добавят се виното и лимоновият сок. Накрая се добавя готварски крем Cremio, разбърква се за 1 мин. и се отстранява. Пържолите се сервират върху канапе от гъби със сос.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L